Közösség

Isten országa nem egy szervezet, hanem egy család. Egy család, melyben Isten megosztotta az Ő atyaságát. Ahogyan egy gyermek egy családban tanulja meg az élet szabályait és készül fel a felnőtt életre, illetve egy családban kapja meg a közösségi élményt, lát példákat, ellenpéldákat, így van ez Isten családjában is.  Így sajátítja el a közösségi életben Isten országának szabályait, és vesz részt a család közös vérkeringésében.  Emiatt is a kisebb gyülekezet létrehozása volna egészséges a mai szervezett megagyülekezetekkel szemben, pláne, ha azok összefonódnak az állammal. Magyarországon mindig is jelen voltak ezek a kis gyülekezetek, volt néhány bátor hívő, aki rálépett a bibliai kép kialakítására, ami ma is folyamatban van. Voltak kudarcok, de ahogy egyre inkább nyílik meg a kiejelntés az Igéből, úgy állnak helyre és alakulnak bibliai mintán alapuló közösségek. Az Atya mindenkit szeretne beültetni valahová, de ehhez szükséges, hogy bátran keressünk és van lehetőség arra, hogy kipróbáljuk a gyülekezeteket. El lehet menni párszor egyikbe, vagy másikba, és megízlelni, hogy mit képviselnek, mi a hátterük, mik az alapok. Ehhez az útkereséshez szeretném néhány, már ezen az úton régóta járó, elfogadott tanító útmutató írását bemutatni, hogy megkönnyítse számotokra a tájékozódást.
Máté 23:8 De ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. Atyátoknak se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van. Ne hívassátok magatokat tanítóknak se, mert egy a ti tanítótok: a Krisztus.
1. Korintus 3:6 Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja.

A HELYI GYÜLEKEZET – Dr. Arnold Fruchtenbaum
Hogyan válasszunk gyülekezetet? – Zac Poonen

Keseknyút.blog – Gyülekezettel kapcsolatos írások
AZ EGYETEMES EGYHÁZ –  Dr. Arnold Fruchtenbaum
Igaz és hamis egyház – Derek Prince