Magamról

Ahová te mégy, oda megyek én is, és ahol te megszállsz, ott szállok meg én is.
Néped az én népem, és Istened az én Istenem. (Ruth 1:14-15).

cropped-2017-10-07-16-46-29

Szilágyi Eszter – Budapest/Hungary

Blogom nem akadémikusoknak szól, egyszerű, de bibliai igazságon alapuló írásokkal szeretném megszólítani mindazokat, akiket érdekel a Biblia igazsága. Nevem Szilágyi Eszter, Kazincbarcikáról származom, jelenleg Budapesten élek. 1991-ben átadtam életem az Élet Fejedelmének Jézus Krisztusnak. A Vele való találkozás, szeretete és irgalma érintése felejthetetlen sokkot okozott. Ez a szerelem vitt mindig előrébb az Ő megismerésére. Szerencsém volt, hogy olyan időben történt mindez, amikor még közösségi szinten is tapintható volt a szentség, a testvéri szeretet, az önfeláldozás, a tiszta igazság keresése és helyreállításának igénye, és még távolról sem volt jele az anyagi érdeknek. Minden nap közösségben vagyok Jézus Krisztus testével és vérével, ez a keresztény élet lényege. Sokak által sokat tanultam az elmúlt 26 évben és úgy döntöttem, azt a világosságot, amit nekem adott a Örökkévaló,  átadom ebben a blogban mindazok számára, akik szeretnék jobban megismerni Őt. Felekezetben végeztem el a bibliaismereti alapokat (ahogyan minden Biblia tanítót is elődeik tanítottak), amiért én is nagyon hálás vagyok, de Isten Szellemét, szeretetét és elhívását nem lehet felekezeti korlátok közé szorítani. Nőként nem kívánok határokat átlépni, csak blogolog.:)

“Máté 5:15 Mécsest sem azért gyújtanak, hogy véka alá tegyék, hanem a mécslábra, onnan világít mindenkinek, aki a házban van.” (CSIA)

Itt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak,
akik bármilyen formában hozzájárultak ahhoz, akivé váltam.

 Ruth 2:7 Azt kérte, hogy hadd szedegessen és gyűjtögessen a kévék között az aratók után. Így jött ide, és talpon van reggeltől mostanáig; alig pihent egy keveset. 8-9 Ekkor azt mondta Boáz Ruthnak: Hallgass ide, leányom! Ne menj te más mezőre szedegetni, ne is menj innen máshová, hanem maradj csak a szolgáim nyomában!Legyen szemed a mezőn, ahol aratnak, és menj utánuk! Megparancsoltam a szolgáknak, hogy ne nyúljanak hozzád, és ha megszomjazol, menj az edényekhez, és igyál abból, amiből a szolgák merítenek. 15-16 Azután fölkelt tovább szedegetni.

Boáz pedig megparancsolta szolgáinak:
Hadd szedegessen a kévék között is, és ne pirongassátok!
Sőt szándékosan is húzogassatok ki neki a kévékből,
és hagyjátok ott, hadd szedje föl, és meg ne szidjátok! 🙂