Nagy földrengések várhatóak 2018-ra, miközben a Föld forgása lelassul – Robin McKie

irán-COLLAGE

PDF
(A cikk megjelenése óta, másik öt nagyobb földrengés volt egy hét alatt. Irán után még Japán, Korea, India, a Csendes óceán, és Olaszország is érintett 5-6-7.3-as volt.)

Robin McKie
Nagy földrengések várhatóak 2018-ra, miközben a Föld forgása lelassul
18 November 2017 The Guardian

A tudósok szerint a következő években a súlyos rengések száma valószínűleg erőteljesen emelkedni fog, mivel a Föld forgása időszakosan lelassult.
A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a következő évben nagy mennyiségű pusztító földrengés várható a világon. Úgy vélik, hogy a Föld forgásának sebességében bekövetkező változások intenzív szeizmikus aktivitást kelthetnek, különösen az erősen lakott trópusi régiókban.
Bár az ilyen forgási ingadozások kicsik – a nap hossza ezredmásodpercenként változik – mégis a nagy mennyiségű földalatti energia felszabadításában szerepet játszhatnak.
A Föld forgásának és a szeizmikus tevékenységnek a kapcsolatát a múlt hónapban Roger Bilham, a Colorado University of Boulder és Rebecca Bendick, Missoula Egyetem munkatársa, az Amerikai Földtani Társaság éves találkozóján mutatták be.
“A Föld forgása és a földrengés aktivitása közötti összefüggés erős, és azt sugallja, hogy a jövő évre fokozódó intenzív földrengések fognak növekedni” – mondta Bilham az Observernek a múlt héten.
Vizsgálatuk során Bilham és Bendick 1900-as évek óta 7-es és nagyobb nagyságrendű földrengéseket vizsgáltak. “Az őserremlékek több mint egy évszázada jól fel vannak jegyezve, és ez egy jó rekordot jelent számunkra” – mondta Bilham.
Találtak öt időszakot, amikor jelentősen nagyobb mennyiségű nagy földrengés volt a többi időhöz képest. “Ezekben az időszakokban 25-30 intenzív földrengés volt évente” – mondta Bilham. “A fennmaradó időszakban az átlagérték évente 15 nagy földrengés volt”.
A kutatók arra törekedtek, hogy megtalálják az összefüggéseket az intenzív szeizmikus aktivitás és más tényezők között, és felfedezték, hogy amikor a Föld forgása kissé csökkent, ezt követték a fokozott intenzív földrengések időszakai. “A Föld forgása kissé megváltozik – naponta ezredmásodpercenként – és ez nagyon pontosan megmérhető az atomórákon keresztül – mondta Bilham.

2. Immanuel Jonathan
Ahogy a Föld forgása lelassul, a tudósok megjósolják az intenzívebb földrengéseket
Ibtimes.co.uk November 19, 2017

A geológusok arra figyelmeztetnek, hogy a következő években gyakoribbá válhatnak a halálos földrengések, és valószínűleg a Föld forgásának lelassulása okozza őket.
A tudósok, akik nemrégiben mutatták be kutatásukat az Amerikai Földtani Társulatnak, azt találták, hogy a Föld forgásának sebességében bekövetkező változások intenzív szeizmikus tevékenységet eredményezhetnek, különösen a trópusi-ekvatoriális régiókban, ahol több mint egymilliárd ember él. A Föld forgásának lelassulása kicsi, milliszekundumban mérve, jelenti a Guardian-t, de elég ahhoz, hogy nagy mennyiségű földalatti energiát szabadítson fel. A szeizmikus tevékenység és a bolygó forgása közötti kapcsolatot Roger Bilham, a Colorado-i Egyetem Boulder és Rebecca Bendick, Missoula-i Montana Egyetem tanulmányában mutatta be.
“A Föld forgása és a földrengés aktivitása közötti összefüggés erős, és azt sugallja, hogy a jövő év intenzív földrengésekkel fog számolni” – mondta Bilham.
Nem világos, hogy a Föld forgásának sebességének csökkenése ennek a hatásnak a felszínén kell, hogy legyen, de a mag mélyén lévő geológiai tevékenység talán okozhatja mind a lassulást, mind a földrengéseket. A földrengések nagy része valószínűleg az egyenlítői régiók körül fog történni, mondta Bilham.
Bilham és Bendick kutatásuk során tanulmányozták az összes jelentősebb földrengést, amely 1900-tól kezdődően 7-es vagy annál nagyobb nagyságrendű volt. A múlt században bekövetkezett minden nagyobb földrengés jól feljegyzett, mondja Bilham. Ezen adatok felhasználásával öt időszakot azonosítottak, amelyek nagyobb, nagyobb földrengéseket regisztráltak a többi időszakhoz képest. “Ezekben az időszakokban évente 25-30 intenzív földrengés volt” – mondta. A többi időszak csak átlagosan 15 földrengést számlált évente, tette hozzá.
A magas szeizmikus aktivitású időszakok további vizsgálata néhány korreláció azonosítását eredményezte. Azt találták, hogy azoknak a periódusoknak az után, amikor a Föld forgása kissé csökkent a sebességgel, nagyszámú intenzív földrengés volt. “A Föld forgása kissé megváltozik – naponta ezredmásodpercenként – és ez nagyon pontosan megmérhető az atomórákon keresztül – jegyezte meg Bilham.
Bilham és Bendick azt is megállapította, hogy ötéves szakaszok voltak, amikor a Föld forgása az elmúlt évszázadban milliszekundal lelassult. Ezeket az időszakokat nagy földrengések időszakai követik. “A Föld öt éven keresztül felajánlja a jövőbeli földrengéseket” – mondta Bilham.
A Föld egyik időszakos lassulása négy évvel ezelőtt kezdődött, és a következő évre: “a súlyos földrengések számának jelentős növekedését látjuk, az idén könnyebb volt, eddig csak hat súlyos földrengés volt, 20 évvel kezdődik 2018-tól. ”
Ebben az évben már látott egy sor földrengést – leginkább azokat, amelyek százakat haltak meg Görögországban, Törökországban, Délnyugat-Kínában, Indonéziában, Olaszországban, Mexikóban és legutóbb Iránban. A tanulmány azt mutatja, hogy a helyzet egyre rosszabbodik, és az élet és a javak tekintetében nagyobb veszteséggel jár.
2017-ben eddig 84 olyan földrengést figyeltek meg, amelyek nagysága 6 és 6,9 közé esett, öt közül 7 és 7,9, valamint 8 és 8,9

Videó:egy keresztény földrengés megfigyelő (ez az ő weboldala ) videót készített a cikkekről.
November 14-én hangrobbanást észleltek Alabamában, amit az egész világon észleltek 11 országban, de nem találtak rá magyarázatot. Ez megremegtette a házakat.
Alabamát követő napon hasonló esemény történt Idaho-ban. A szakemberek nem adtak magyarázatot sem. Múlt szombaton egy hasonló esetet jelentettek Michiganben, különböző helyi jelentések szerint, de még mindig nem magyarázható.
A WXYZ Detroit szerint a jelentések a Wyandotte, az Ecorse és a Lincoln Park városokból érkeztek. Azonban a Wyandotte rendőrség szerint a hangos boom nem származik a városból. A rendőrség azt is elmondta, hogy tisztjeik hallották és érezték az állomásukon, de nem tudták megállapítani a hang forrását, mondván, hogy nem történt meg Ecorse-ban.
Ugyanakkor ugyanazon a napon, egész világon a Sydney-beli, Ausztrália belső nyugati és külvárosában élő lakosok rendkívül hangos robbanásra ébredtek és néhányan féltették az életüket. Jegyzet; Ausztrália most a meleg, nyári szezonban van.
A híradások szerint a vad és bombaszerű bummok visszhangoztak a város egész területén, és 30 mérföldre délre. Erőteljes repedező hangok miatt rázkódtak az otthonok és épületek, és vakító fehér fény robbanásokkal járt, hasonlít a traffipaxhoz. A hangokat villámlásnak tulajdonították. De egyesek nem hiszik, mivel nem látták a villámot. A múlt héten hasonló beszámolókat jelentettek Oroszországban, Dániában, Floridában, Louisianában és Texasban.
A föld olyan, mint egy motor, amit dinamó hajt. A piezoelektromosság két kristály összecsiszolódása, az öngyújtó is így működik. Sok hegy ilyen kristályokkal van tele. Elég egy szikra és ezek tudják okozni ezt a hangot. Biztos, hogy nem a légierő okozta, mert nem voltak fent akkor.
Egy másik videón egyenlítői duzzanatnak hívják az óceánban. (bocsánat itt nem értettem a fizikát, de kb. ezt modja:) az egyenlítő körül a tengerszint tud változni 400 lábbal magasabbra, mert a Föd forgása centrifugális erő, csinál átfolyást Miami partjainál, ez egyszerű fizika. A Föld lassul, az egyenlítői kidudorodás fogja csökkenteni a sebességet, a tengerszint meg fog emelkedni, ezalatt megtörténhet a pólusváltás. A Föld mágneses terében óriási változás lesz, óriási áradások. Ezeket az óceáni kidudorodásokat kell figyelni. Habár ezek az ingadozások kicsik, megváltoztatják a nappal hosszát, igaz csak millisecundumal, de ez hatalmas változást tud okozni a földalatti energiákban. A centrifugális erő megmozdítja a magmát, ami viszont nem lassul olyan gyorsan, mint a Föld. Kapcsolat a Föld forgása és a szeizmikus aktivitás között, kiemelkedő írás volt az elmúlt hónapban Roger Bilham írása, aki ezt kimutatta. Ötéves periódusokban figyelhető meg a nagy földrengés sorozat, ez jövőre kezdődik. Emiatt várható, hogy a következő évben gyakoribb és erősebb lesz a földrengés. (a többi a fenti cikket tárgyalja) Az egyenlítő körül, ahol várhatóak a rengések 1 billió ember él. Változik a napkitörés sebessége a koronakidobódás erősödik, ezek okozhatnak rengéseket, de ezt sosem fogják említeni, mert át kellene írni a tudományos könyveket, inkább ignorálják a témát. Pedig tény, hogy a földrengéseket a Nap, és a Föld forgásának lassulása okozza. Most a napminimumon haladunk át, ami mini jégkorszakhoz vezethet.
A videó az alábbi cikk alapján készült.

(Én teszem hozzá, hogy a földrengések viszont vulkánkitöréshez, a hamu miatt az ég szürkeségéhez (Nap elsötétedéséhez), a mezőgazdaság romlásához, tehát éhséghez, járványhoz, emiatt a világ újrafelosztásához, háborúhoz és új világrendhez vezethet. Mindez 2018-ban várható. Az otthagyottak c. film eleje azzal kezdődik, hogy végre árpát tudnak termelni és a Nikole Kárpátia antikrisztus az élelmezés reformálása miatt válik naggyá.)

Máté 24:5-8 Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek.Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! (UFB)

Egy másik videóján a múlt heti Csendes-óceáni földrengés elemzi, mely szerinte üstökös okozott és olyan rengést keltett, ami Jeruzsálemen is áthaladt. Egy fő rengés miatt minden elmozdult és vulkán kitörések várhatók. Látni a Nap felvételén, hogy jön egy üstökös és a másik oldalon lesz egy kitörés. Ez okozhat tektonikus nyomást, úgy tűnik mi a mágneses pólusváltás elejét látjuk.

De mi emeljük fel a fejünket, mert már meg vagyunk mentve!

IMA/Prayer

Eszter névjegye

"Mécsest sem azért gyújtanak, hogy véka alá tegyék, hanem a mécslábra, onnan világít mindenkinek, aki a házban van." Máté 5:15 (CSIA)
Kategória: Föld, földrengés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s