Krisztus menyasszonya

menyasszonyPDF
Egy ideje kezdenek megerősödni a női energiák a világban, ez az eltolódás egyértelműen látható és érezhető, a férfiak elnőiesedésében és a nők felemelkedésében. Az elnyomott női rétegnek ez a felszabadulás jó, a túlzott női hatás azonban nem jó. A láthatatlan szellemvilágot a következményeiről érthetjük meg, mint pl. egy új bolygót, amit a láthatatlan gravitációs erők mozgása alapján fedeznek fel. A női erők megerősödésének ilyen láthatatlan oka két női szereplő, a parázna asszony és a szűz Egyház, beérése és színpadra lépése. Mindkettő misztérium, azaz megfejthető titok, de csak azoknak, akik szellemben kutatják és megértik. Istennek vannak titkai. Az egyik fajta titkot stratégiai (a megfeszítés, elragadtatás), vagy éretlenségi okok miatt rejti el.

Ján.16.12. Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most nem vagytok képesek elhordozni még. (CSIA)

Viszont van olyan titka, amit szeretné, ha kikutatnánk, elrejti, mint a szülő az ajándékokat, ezzel meg is mér, mennyire érdekel bennünket az ajándék.

Pldb.25.2 Isten dicsősége az, hogy a dolgokat elrejti. A királyok dicsősége az, hogy a dolgokat kikutatják. (UFB)

Nemcsak az fontos, ami meg van írva a Bibliában, hanem az is, ami nincs megírva, illetve szándékosan csak utalásokat találunk rá. Ilyen a két menyasszony kiléte is, bizony bibliaismeret kell hozzá, hogy átlássuk. A menyasszony, nem egy személyből áll, hanem egy közösségi entitás, mint nép. Az ószövetségeben az Atya Izraelt a világból hívta ki és formálta néppé az Ő Igéje szerint, hogy eljegyzett menyasszonya és szövetséges felesége legyen. Az újszövetségben pedig a nemzetek számára is megnyílt a lehetőség Jézus Krisztus által szövetségre lépni, ami azelőtt titok volt, mint ahogy az is, hogy az Atya az Ő Fiának is Menyasszonyt szerez.

Máté 22. 2. Hasonló a mennyek országa egy királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának. (UFB)

Azonban, ahogy Izrael a körülötte lévő nemzetek isteneivel paráznává vált és megtörte a házassági szövetséget, úgy előfordulhat a mai Egyházzal is, (pl. Konstantini idejében), hogy a világgal paráználkodva töri meg a szövetséget. Nem mindenki lesz Krisztus Menyasszonya, aki jegyese. Gyülekezetek, egyének fognak elutasítást találni Jézus Krisztus visszajövetelekor, és tömegével válnak az antikrisztusi kor „nagy paráznájává”.

Mt.7.21-23.1.Nem mindenki fog bemenni a mennyek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram!« Csak az, aki megteszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram! Hiszen a te nevedben prófétáltunk. A te nevedben űztünk ki gonosz szellemeket. És a te nevedben tettünk sok csodát!« Én akkor világosan megmondom nekik: »Soha nem ismertelek titeket. Menjetek el tőlem, ti gonosztevők!« (EFO)

Ahogy a gabona és gyom együtt nő föl a szántóföldben, úgy a földi testben élő egyház sem lehet még tökéletes. Azért van különbség köztük, Krisztus szűz Menyasszonyának alábbi tulajdonságai, a paráznának mind ellentéte: A világból kikapott és elkülönített, elrejtett. A vadonban készül, átmegy az elválasztási procedúrán, megtisztul az üldözésben, elutasításban, szenvedésben. Kemény időkben növekszik, harcban éjjel nappal a hazugság és igazságtalanság ellen. El van választva a világtól és nem érdekelt abban. Átlag életet él és azt keresi, mi kedves a férjének, hogy több örömet szerezze neki. Minden vágya szolgálni az Úr akaratát. Alázatos élet a világ kábultsága nélkül. El van választva a pénz szeretetétől, a világi ügyektől. Elhagyja az emberi doktrínákat, tanításokat. Mindig zöld a pusztában, ahol mások kiszáradnak, gyökerei mélybe nyúlnak az élet vizéhez. Amíg mások elesnek a hitben, ő közelebb kerül Jézushoz. Békesség, alázat, szeretet jellemzi. Ő Jézust hirdeti, míg mások az egyházat/gyülekezetet. Nem osztályokban és rangban gondolkozik az Egyházban, hanem egyesít. Mindenben szent (elválasztott), amit tesz, amit mond. Örül abban, ahogy őt Isten teremtette, nem változtatja meg a testét. Nem divatos és nem megtervezett. Elrejti gyönyörűségét a világ elől, szentséggel fedi be magát. Megőrzi az életét Jézusnak. Szabályozza az életét, a szentséget és tisztaságot választja. A mennyei dolgokról gondolkodik és a mennyei férjében van öröme. Nem magának él, hanem Krisztusnak. Kész elválni a világtól és Krisztussal egyedül lenni a pusztában. Jó illata van. Teljesen elválasztott/elrejtett a buta tömegtől. Lépései igazság és feddhetetlenség. Tiszta ruhát visel, amihez hozzá lesz adva Isten dicsősége. Megőrzi szemeit, nem nézi és beszéli a gonoszt. A forró, szennyezett helyzetekben is elindul benne a gyógyulási folyamat és megelőzi azokat. Ő nem a világ menyasszonya, nem fogadja a vad férfiakat. Egész életét az igaz vőlegénnyel tölti, hittel teli szerelemmel várja Őt. Nem adja fel szüzességét, vagy hitét. Mohón várja az esküvő napját, éjjel magára ölti ruháját, a szentséget és igazságot. Tekintete felfelé néz, elméje minden nyomást kibír. (felhasználva: https://www.youtube.com/watch?v=rAY8K9PIQNc)

2. Korintus 11:2 Isten féltő szeretetével féltelek titeket, mivel Jézus számára akarlak felkészíteni, ahogyan a menyasszonyt eljegyzik a vőlegény számára. Igen, én „eljegyeztelek” benneteket Jézus számára, és arra törekszem, hogy úgy vigyelek hozzá, mint tökéletes menyasszonyát. (EFO)

IMA/Prayer

Melléklet 1 A két asszony

kétasszony CM

A két asszony. Forrás: Chuck Missler.

 

Eszter névjegye

"Mécsest sem azért gyújtanak, hogy véka alá tegyék, hanem a mécslábra, onnan világít mindenkinek, aki a házban van." Máté 5:15 (CSIA)
Kategória: egyház, Jézus, krisztus, menyasszony, szűz | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s